Brändan

Hus med alla bekvämligheter och plats för fyra-fem personer med gångavstånd till Ogströmmen. Perfekt läge i utkanten av byn. Stig direkt ner till strömmen. Bäddade sängar och handdukar ingår alltid. Möjlighet att köpa till städning för 500kr. Finns även båt med elmotor i båthus vid Öjesjön som kan hyras för 500kr dygn. Batteriladdare finns i huset.

Pris:
1 dygn 1500kr
Vecka 5000kr

Huset hyrs ut privat, boka genom This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. eller ring 070-631 04 44

Adress:
Smedsgatan 1
780 61 Öje 

Se husets läge på Google EarthHiselens fäbod

Stugan ligger vackert beläget i en otroligt genuin och naturskön fäbodmiljö. Gillar man naturen och klarar av ett boende med något lägre standard utan rinnande vatten och el så är detta det absolut bästa boendet vid Ogströmmen.

Vatten hämtas i en färskvattenbrunn och stugan värms genom en öppen eldstad. Det finns även ett kök med gasolspis, en grill, utebord med stolar och fyra sängar i den för området typiska fäbodstugan. Man gör sina behov i utedasset och det finns en pumpdusch i stugan. Det går även bra att bada i den lilla öringån Lyån som rinner 150 meter från stugan.

Förr i tiden användes stugorna i Hiselen hela sommaren när man flyttade korna till fäbodarna för sommarbetet, idag använd de endast som sommarstugor och jakt/fiske stugor. Hiselens fäbod ligger ungefär en kilometer från Ogströmmen och det tar en kvart att gå till strömmen. Om man vill kan man även fiska sig ner till forsen efter Lyån som är ett fint bäcköringvatten. Fiskstorleken i Lyån är ganska liten men har man tur kan man få öringar på kilot även där. I de nedre delarna finns det chanser på fin harr då Lyån är ett vatten som harren i Ogströmmen går upp i för lek.

Priset på stugan är 850kr per dygn och då ingår ved och gasol. Man kan bo max fyra personer i stugan. Är det en större grupp så finns det idag två stycken fäbodstugor tillgängliga för uthyrning vid Hiselen.

Se stugas läge på Google Earth

Stugan hyrs ut privat och bokas via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. alternativt att ni ringer på 070-631 04 44.